Grundfos – za udobnost i toplinu doma

Nova generacija vrhunskih cirkulacionih pumpi ALPHA3, sa bežičnom komunikacijom, osigurava najviši nivo udobnosti koji se može zamisliti.

Nova ALPHA3 podiže nivo standarda svim cirkulacionim pumpama za domaćinstvo. Ugrađeni sistem dvosmerne komunikacije nudi potpuno nove mogućnosti i za instalatera i za vlasnike kuća. Uz pomoć bežične komunikacije koju ALPHA3 sada ima ugrađenu, može se povezati direktno na pametni telefon. ALPHA3 pumpom može se upravljati na jednostavan i inteligentan način, kako direktno na samoj pumpi, tako i preko GO Remote i Go Balance aplikacija.

Sa aplikacijom Go Balance, hidraulično balansiranje dvocevnih sistema grejanja (sa radijatorima) ili podnog grejanja u domaćinstvima nikada nije bilo lakše. Instalater sada može balansirati sistem grejanja direktno sa svog pametnog telefona tako što se poveže sa pumpom i prati korake na ekranu bez ALPHA čitača, što je do nedavno bio slučaj. Celokupan proces balansiranja može se završiti brzo, i što je najvažnije, postupak je pouzdan i na licu mesta se može dobiti izveštaj. Kada se izbalansira sistem grejanja u zgradi, sve prostorije se podjednako zagrevaju, nema nepotrebne potrošnje energije i nema buke u radijatorima, a sve to podrazumeva udobnost i komfor krajnjeg korisnika na veoma efikasan način.

Novi interfejs je jednostavan za upotrebu i korisnik može izabrati podešavanja koja odgovaraju specifičnoj nameni ili sistemu grejanja (radijatorsko grejanje ili podno grejanje) direktno na pumpi. Napredne funkcije su dostupne na aplikaciji za instalaciju koja se zove GO Remote. Uz ovu aplikaciju, održavanje i prilagođavanje pumpe instalaciji se može obaviti na najbolji mogući način. Instalater nakon što izvrši postavke svih parametara na pumpi, može i očitati sve podatke sa pumpe. Na ovaj način može da kontroliše rad pumpe i osigura da sistem za grejanje radi optimalno, obezbeđujući komfor i optimizaciju troškova grejanja krajnjem korisniku. Instalateri preko Go Remote aplikacije mogu da nadgledaju i do nekoliko ALPHA3 pumpi u instalaciji.

Pumpa ALPHA3 je dizajnirana za besprekoran rad čak i u najzahtevnijim uslovima. Ova pumpa vas neće izneveriti ni nakon dugog perioda mirovanja. Neće se blokirati jer ima ugrađen letnji režim, a robustna konstrukcija omogućava siguran start. Sve ovo je poznato jer je testirano na milione ALPHA pumpi koje su već ugrađene u brojne grejne sisteme širom sveta. Koristeći Grundfos GO Remote aplikaciju, korisnik može aktivirati letnji režim rada na ALPHA3 pumpama, što znači da se pumpa može potpuno isključiti tokom letnjih meseci i time smanjiti potrošnja električne energije na minimum.

Svakih 25 sati pumpa se uključi na samo 2 minuta kako bi sistem procirkuliaso. Posebnom funkcijom prilikom starta, nova ALPHA3 pumpa sigurno kreće u svom radu čak i nakon veoma dugog perioda zastoja bez dodatne eksterne intervencije. Ukoliko se rotor motora slučajno blokira, pumpa će vibrirati jačinom do 3Hz. Ponekad se nakupi prljavština koju će pumpa jakim vibracijama razbiti i započeti sa normalnim radom. Uz sve ovo životni vek trajanja ALPHA3 pumpe nije smanjen jer ima ugrađenu zaštitu od rada na suvo.

Zaključak je onda da je ALPHA3 veoma pouzdana jer koristi najnoviju tehnologiju, bežičnu komunikaciju, optimizovane algoritme i inteligentne funkcije na jednom mestu. Pruža udobnost i smanjuje potrošnju energije krajnjem korisniku. Instalateru obezbeđuje jednostavnu instalaciju i održavanje na osnovu stvarnih podataka i olakšava njegov posao, osiguravajući pri tom zadovoljnog kupca i dobru referencu. Svedoci smo koliko svakodnevna tehnologija napreduje i kako je digitalizacija u svakom obliku, svuda oko nas. Ova mala pumpa za grejanje je veliki korak u budućnosti pumpne tehnologije, a Grundfos savršeno sledi ove korake nudeći svojim kupcima samo najbolje.

Izvor: Gradjevinarstvo.rs

 

Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *