Delegacija iz Šapca u Zagrebu

Šestom Generalnom skupštinom Europske federacije energetskih zadruga REScoop.eu, u Zagrebu je završena  međunarodna konferencija Dobra energija i ekonomija: transformacija lokalnih zajednica kroz saradnju energetskih zadruga i lokalnih vlasti. Na skupu je učestvovalo 20-ak vodećih energetskih zadruga iz cele EU, 10-ak predstavnika gradova iz EU i regije zapadnog Balkana, preko 100 domaćih i evropskih stručnjaka.

Delegacija iz Šapca, koju su činili Slobodan Jerotić, direktor JKP “Toplana – Šabac” i Slaviša Kostadinović, član Gradskog veća, održali su prezentaciju u zgradi Hrvatske privredne komore, u okviru koje su prikazali sve što je do sada urađeno u Šapcu, sa akcentom na izolaciji stambenih zgrada i kotlom na biomasu, jedinstvenim te vrste, u šabačkom naselju Letnjikovac. Predstavljen je plan za nastavak izrade demit fasade na stambenim zgradama u centru grada.

Delegacija iz Šapca imala je sastanke sa članovima UNDP i ZEZ-a na temu razvoja energetske zadruge u Šapcu sa ciljem dalje saradnje sa ove dve organizacije, čijii predstavnici se uskoro očekuju u Šapcu.

www.zez.coop

 

 

Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *