Održiva arhitektura i energetska efikasnost – teme međunarodnog kongresa u oktobru

Treći međunarodni kongres “Održiva arhitektura – energetska efikasnost” biće održan sa odgovarajućim izložbama, radionicama i pratećim programom od 4. do 6. oktobra 2019. godine u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu.

Cilj je afirmisanje jedne od najznačajnijih tema savremene arhitekture – održivost i energetska efikasnost.

Organizatori Kongresa su Udruženje Ekokult+, Arhitektonski fakultet Univerziteta u Beogradu i Magazin za eko arhitekturu i kulturu Eko kuća, sa suorganizatorima, arhitektonskim fakultetima iz Podgorice i Zagreba.

           

Biće održana predavanja i izložbe projekata 10 eminentnih arhitekata, stručnjaka iz ove oblasti iz 10 zemalja sveta.

– Vođeni idejom da danas i u budućnosti svako arhitektonsko i urbanističko rešenje i delo mora da bude održivo u svim segmentima, u procesu projektovanja i planiranja, kao i kasnije, u fazama realizacije i eksploatacije objekata, organizatori će na jednom mestu okupiti arhitekte i stručnjake opredeljene za održivu i ekološku, energetski efikasnu i solarnu opciju u arhitekturi. To je naš doprinos ostvarenju cilja celog čovečanstva, da se smanji emisija CO2 u atmosferu, spreči daljnje zagrevanje planete, i na taj način zaštiti životna sredina i njeni prirodni resursi, zemlja, voda i vazduh – kaže arhitekta Vladimir Lovrić, predsednik Organizacionog odbora Kongresa.

 

Detaljnije informacije o predavačima se nalaze na sajtu: http://www.congress-saee.com/#program

 

Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *