rimac c two concept

Upoznajte RIMAC C_TWO – početni prototip električnog hiper automobila

Nakon godina razvoja i detaljnih računarskih simulacija inženjerskog tima u Rimcu, program za testiranje prototipa Rimac C_Two, dostupan je na stazama i u testnim objektima širom sveta. Prva serija prototipova testira dinamiku vozila, pogonski sklop, pasivne bezbednosti i testove sudara od proleća 2019. godine, gurajući komponente poput guma i vešanja do krajnjih granica.

Testovi će imati koristi od daljeg razvoja i preciznog prilagođavanja komponenti pre ulaska u predproizvodnu fazu početkom 2020. Napraviće se ukupno 17 prototipova, svaki sa različitim testnim svrhama, od krutosti šasije do visokoradnog autonomnog razvoja vožnje.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor, Rimac Automobili, rekao je: „Naporno radimo na tome da ovaj automobil oblikujemo upravo onako kako smo zamislili: novi hiper-automobil koja otključava ekstremne performanse električnog pogonskog sklopa i novo vozačko iskustvo za vozača. U isto vreme će to biti tehničko remek-delo sa inženjerskog stanovišta. C_Two će imati novi osećaj vožnje, visoko komunikativno upravljanje i prvoklasnu dinamiku koja će definisati naš novi automobil – želimo da ovaj automobil bude intuitivan i upotrebljiv, ali oštar i sposoban. Ovaj proces testiranja i usavršavanja je presudan za postizanje naših obećanja – vožnja C_Two biće nešto sasvim drugačije. “

Testovi će se nastaviti dok C_Two nadograđuje svoj proizvodni automobil predstavljen na Salonu automobila u Ženevi u martu, pre nego što isporuke kupcim počnu krajem sledeće godine. Uzbuđeni smo što možemo da objavimo da ćemo na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi 2020. predstaviti verziju C_Two sa finalnom specifikacijom proizvodnje. Taj će se model razlikovati od verzija koncepta koju ste videli tokom 2018. i 2019. poboljšanjem dizajna, ergonomije i performansi. Zajedno sa razumevanjem termina “koncept”, ime “C_Two” biće zamenjeno imenom proizvodnog modela.

Oduševljeni smo što ćemo predstaviti svetu 1.914 konjskih snaga i 2.300 Nm neuporedivog pogona Rimac i budućih tehnologija vozača upakovanih u ekskluzivni hiper automobil.

Izvor: RIMAC

Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *