Šapčani imaju besplatan priključak na toplovodnu mrežu daljinskog grejanja

Odluku, da u ulicama gde je izgrađena toplovodna mreža daljinskog grejanja, priključak ubuduće bude besplatan za građane, usvojilo je juče Gradsko veće grada Šapca. Uslov je da kuće i stambene zgrade nisu više od 50 metara udaljeni od postojeće toplovodne mreže.

Troškove priključivanja snosiće JKP “Toplana Šabac” a cilj je da se što više stambenih jedinica priključi na daljinski sistem grejanja. Očekivanja su da će to rezultirati nižom cenom grejanja, budući da će fiksni deo troškova, koji je stavka na svakom računu, biti podeljen na znatno više korisnika.

U Šapcu kažu da ovakva praksa prestavlja pošteniji odnos prema građanima jer Toplana investira u infrastrukturu koja ostaje u njenom vlasništvu, a ne u vlasništvu građana koji su do sada plaćali troškove izgradnje priključnih toplovoda i toplotnih podstanica a zatim su bili obavezni da sve bez nadoknade prenesu u vlasništvo Toplani.
U perspektivi, očekuju se i ekološki benefiti ove odluke, odnosno prelazak domaćinstava koji se greju na neekološka goriva na daljinsko grejanje iz Toplane.

Izvor: glaspodrinja.rs

Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *