Ovo je plan Nemačke za zeleni oporavak nakon pandemije koronavirusa

Kako bi osigurali da spašavanje privrede ne ide na štetu klimatskih uslova, Nemačka vlada želi uložiti stimulans u novcu za radna mesta u poslovima koji će pomoći smanjenju emisije CO2 i povećati subvencije za održivu robu kao što su novčani podsticaji za električne automobile.
Kancelarka Merkel takođe poziva na jeftin kapital za zelene investicije i podržava predlog EU da poveća klimatske ambicije sa svog trenutnog cilja smanjenja emisija od 40% do 2030. na 50-55%.
Nemačka je proizvela polovinu domaće električne energije iz obnovljivih izvora u prva 3 meseca 2020. godine i kaže da je na putu da do kraja godine proizvede 18% ukupne energije iz obnovljivih izvora.
Od 2021. godine Nemačka će naplaćivati kompanijama za prevoz i grejanje za svaku tonu CO2 koju ispuštaju.
Pandemija COVID-19 mogla bi duboko uticati na to kako da svet postane zelen.
Globalna potražnja za energijom je pala. Vodeća emisija CO2 pala je za projektovanih 8%, ​​na nivoe poslednji put viđene u 2010.
Ali ekonomske recesije u svetu bi mogle usporiti ulaganje zemalja u zelenu energiju. Tako dok vlade ulažu trilione dolara u svoje ekonomije tokom pandemije, aktivisti tim novcem žele da podrže održive industrije budućnosti i pomognu u izgradnji potrebne zelene infrastrukture.

Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *