Troškovi grejanja diktiraju cenu

Prošle godine prosečna potrošnja energije bila 99,8 kilovat sati po metru kvadratnom, a ta “skala” se kretala od čak 140 do 60 kilovata, što jasno govori da u gradu ima zgrada kod kojih je izolacija urađena gotovo idealno, ali ima dosta i onih “trošnih”, gde dragocena energija odlazi nekontrolisano u nepovrat

Održavanje kotlova, sanacija grejne mreže i podstanica u svakoj stambenoj zgradi ili kući su blagovremeno sprovedeni, što je bila dužnost Javnog komunalnog preduzeća “Toplana”-Šabac i što se toga tiče celokupni sistem grejanja u ovom delu o kome oni brinu je potpuno spreman za rad. Građani, korisnici usluga treba samo da provere ispravnost njihovog, unutrašnjeg sistema grejanja i otklone eventualne kvarove.
Sistem uključuju svaki dan, čim temperatura padne ispod 14 stepeni Celzijusa, od šest sati ujutro do 22 uveče, kaže direktor Toplane u Šapcu Slobodan Jerotić. Naravno, najintenzivnije je grejanje u jutarnjim satima, kada je i najhladnije. U toplijem delu dana za visoku temperaturu nema ni potrebe. Sve se uostalom kontroliše daljinskim putem i to je budućnost grejanja, smatra Jerotić.

Izvor: Glas Podrinja

Share

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *